«

»

Σεπ 27

Περί ημέρας σχολικού αθλητισμού

Την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με κοινό σύνθημα «Αθλούμαστε μαζί, δίνουμε ποιότητα στη ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, η σχολική μας μονάδα οργάνωσε και  υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Οι μαθήτριες και οι μαθητές, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής και σε συνεργασία με τους δασκάλους, γιόρτασαν, μέσα από συνδυαστικές αθλητικές, περιβαλλοντικές, καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις, τη χαρά της άθλησης!

Στόχος της σχολικής κοινότητας, μέσω των αθλητικών δράσεων και δραστηριοτήτων, είναι η αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής, προς όφελος όλων των μαθητών/μαθητριών.

Αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν

✓ Δρόμος Υγείας: περπάτημα  για 2024 μέτρα.

Όλοι οι μαθητές του σχολείου μαζί με τους δασκάλους τους και την εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής, περπάτησαν μια διαδρομή 2024 μέτρων, μέσα στη φύση και έφτασαν σε ένα πανέμορφο χώρο(εκκλησάκι του προφήτη Ηλία) όπου και πραγματοποιήθηκαν οι αθλητικές δραστηριότητες.

✓ Επιλογή παλαιών παραδοσιακών παιχνιδιών.

Η Α τάξη παρουσίασε το παραδοσιακό παιχνίδι το μαντηλάκι

Η Β τάξη έπαιξε το λύκο και τα κατσικάκια

Η Γ τάξη μάς έδειξε πώς παίζονται τα μουσικά στεφάνια.

✓ Διοργάνωση εσωτερικών πρωταθλημάτων ή/και αγώνων σκυταλοδρομίας, δημιουργώντας διαδρομές με εμπόδια.

Η Δ ,Ε και ΣΤ τάξη συμμετείχε σε σκυταλοδρομίες με εμπόδια, στεφάνια και κώνους.

Στη συνέχεια δημιουργήσαμε σταθμούς δραστηριοτήτων όπου συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας παίζοντας διάφορα ομαδικά παιχνίδια όπως, ποδόσφαιρο, βόλλευ και χάντμπολ .

✓ Δημιουργία θεματικής αφίσας για την ημέρα του αθλητισμού και έκθεση των αφισών σε κοινό χώρο του σχολείου.

✓ Αποτύπωση του τρόπου εορτασμού της Ημέρας του Αθλητισμού σε γραπτό κείμενο ή άλλο κείμενο επικοινωνίας – Ανάρτηση στην ιστοσελίδα της σχολικής μονάδας, δημοσίευση στη σχολική εφημερίδα.

Ήταν μια ημέρα αφιερωμένη στα οφέλη της άσκησης, στα αθλητικά ιδεώδη και στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μέσα στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, το σχολείο των δεξιοτήτων, των εκπαιδευτικών καινοτομιών και των παιδαγωγικών μεταρρυθμίσεων.

Μέσα από το παιχνίδι και τις αθλητικές δραστηριότητες, μέσα από την συστηματική ενασχόληση με τον αθλητισμό, μέσα από τις προσωπικές επιλογές, τα ταλέντα και την προτίμηση των παιδιών στον τρόπο που θα εντάξουν την άθληση στην καθημερινότητά τους, μέσα από το σχολικό περιβάλλον, τα παιδιά μας ωφελούνται από την ευεργετική επίδραση του αθλητισμού στη ζωή τους.