«

»

Μαρ 28

Διαγωνισμός Παγχαλκιδικού Συλλόγου ο “Αριστοτέλης”

Το Σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό του Παγχαλκιδικου Συλλόγου “ο Αριστοτέλης” με θέμα: ” Η Χαλκιδική στην επανάσταση του 1821″. Την Τετάρτη 23 Μαρτίου έγινε η βράβευση των μαθητών. Η συμμετοχή του Σχολείου μας ηταν η πολυπληθέστερη με 28 μαθητές. Η εμπειρία μοναδική αλλά και η εθνικη υπερηφάνεια για τη Χαλκιδική μας, για τον τοπο μας. Οι μαθητές στο τέλος τραγούδησαν το παραδοσιακό τραγούδι της Ιερισσού “Μια προσταγή μεγάλη” που πανω στη μελωδία του έγραψε ο Ρήγας Φεραίος το Θούριο του. Όλοι στην αιθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου ένιωσαν συγκίνηση ακούγοντας τους μικρούς μαθητές να ερμηνεύουν τα τραγούδια του τόπου τους. Ευχαριστούμε τον Παγχαλκιδικο Σύλλογο και τον Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Βαλλιάνο για την προσφορά του λεωφορείου για τη μετακίνηση των μαθητών. Φυσικα ολη αυτη ηεργασια δεν θα μπορουσε να πραγματοποιηθει χωρις τις δασκαλες των ταξεων Κοκουβινου Ευδοκια και Μαμακου Πηνελοπη στις οποιες αξιζουν θερμα συγχαρητηρια.

Η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού Υψηλάντη Σοφία

Παρακάτω παραθέτουμε το αρχείο που περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες που ανέπτυξαν οι μαθητές/τριες στο “ταξίδι” τους στην ιστορία του τόπου τους.

Και το 48ο τεύχος σελ. 51 του περιοδικού Παγχαλκιδικός Λόγος του Π. Συλλόγου “Αριστοτέλη” στο οποίο υπάρχει αφιέρωμα στο Σχολείο μας για την ενασχόλησή μας στην επανάσταση στη Χαλκιδική.