Δεκ 01

Επίσκεψη κ. Αυγολούπη

Νοέ 17

Κάτω η Χούντα!

Σεπ 11

Καλή αρχή!

Μαΐ 22

Το Λιμεναρχείο στο Σχολείο μας

Την Παρασκευή 12 Μαϊου επισκέφθηκε το σχολείο μας εκπρόσωποι από το Λιμεναρχείο της περιοχής μας. Όλοι οι μαθητές και μαθήτριες παρακολούθησαν την ενημέρωση αναφορικά με τους κινδύνους της θάλασσας και τρόπους προστασίας και διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων στην παραλία και τη θάλασσα. Ακολούθησε μια γόνιμη συζήτηση όπου οι μικροί μαθητές και μαθήτριες έθεσαν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους.

Μαΐ 21

Επετειακές εκδηλώσεις στον Πολύγυρο 13-5-2023

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ
Σήμερα 13 Μαΐου αντιπροσωπεία του Σχολείου μας, εκπρόσωπος των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αριστοτέλη, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στον Πολύγυρο για την επέτειο της Επανάστασης της Χαλκιδικής το 1821.
Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους γονείς που συμμετείχαν

Μαΐ 20

Γιορτή μητέρας!!!

Μάνα, μητέρα, μαμά… Είναι λειτούργημα που με πολλές αυτοθυσίες, με περίσσια υπομονή και επιμονή και φυσικά με πολλή αγάπη μεγαλώνει τον κάθε άνθρωπο.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης έγραψαν και ζωγράφισαν, αφιέρωσαν για τη μητέρα,τη μάνα, τη μαμά, γιατι μάνα είναι μόνο ΜΙΑ!

Χρόνια πολλά ΜΑΜΆ!!!!

Απρ 09

Πασχαλινές ευχές!!!

Το Διδακτικό προσωπικό και η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού σας εύχονται Καλή Ανάσταση με υγεία, γαλήνη και κατάνυξη!!!

Απρ 09

Πασχαλινές δραστηριοτητες!!!

Οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας τελευταία μέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα ασχολήθηκαν με δραστηριότητες προετοιμασίας για τη μεγάλη εορτής της χριστιανοσύνης.

Απρ 09

Πράξη αγάπης και ανθρωπιάς για τη μικρή Μαρία!


Μία πράξη ανθρωπιάς και αγάπης από τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του Σχολείου μας στη μικρή Μαρία από την Ουρανούπολη.
Οι ευχές μας θα τη συνοδεύουν στο ταξίδι της για τη ζωή και θα την περιμένουμε να επιστρέψει γερή και δυνατή.

Απρ 06

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου

Την Τετάρτη 5 Απριλίου οι μαθητές και μαθήτριες της Α και Β τάξης επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο στον Πολύγυρο. Το πλήρως ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο μουσείο προσφέρει υψηλού επιπέδου παρουσίαση των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής του Νομού Χαλκιδικής.

Οι μαθητές και μαθήτριες παρακολούθησαν το πρόγραμμα ” Το παιχνίδι μέσα στο χρόνο” κάνοντας αναφορά στα παιχνίδια που υπήρχαν στα προϊστορικά χρόνια και έχουν βρεθεί μέσα από τις ανασκαφές.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μια σύντομη παρουσίαση για τη διαδικασία της ανασκαφής και τη σημαντικότητα της. Έπειτα παρουσιάστηκαν τα αρχαιολογικά ευρήματα που υπήρχαν στις προθήκες, όπως μικρά αντικείμενα – παιχνίδια, αγγεία αμφορείς, κοσμήματα και άλλα.

Έπειτα οι μικροί μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν διαδραστικά με παιχνίδια ομοιώματα των αρχαίων παιχνιδιων- και επιδόθηκαν καλλιτεχνικά στο σχεδιασμό του αγαπημένο τους παιχνιδιού.

Ευχαριστούμε πολύ την Αρχαιολόγο κ. Ολυμπία Νασιωκα και την Εικαστικό κ. Τερψιθέα Ξανθοπούλου υπεύθυνες του προγράμματος καθώς και το φυλακτικο προσωπικό του μουσείο για την θερμή υποδοχή και ξενάγηση.
Ειρήνη Αλιγιάννη, Καλλίτσα Κατερνάρη, Μαρία Καστρέτσιου, για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

Παλαιότερα άρθρα «