Οκτ 10

Αφιέρωμα στο περιοδικό Παγχαλκιδικό Λόγο ενόψει των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση

Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν αναρτημένα τα τεύχη του περιοδικού “Παγχαλκιδικός Λόγος” που εκδίδει ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”. Στο 48ο τεύχος υπάρχει αφιέρωμα αναφορικά με τις δραστηριότητες και δράσεις που υλοποίησαν οι μαθητές/τριες του Στ΄ 1 & Στ΄΄ 2 στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Αναζητήστε το 48ο, σελ. 51.

https://drive.google.com/drive/folders/1XzWATg0JQW1OilPTyubDRmqqUanzKqBa?usp=sharing

http://www.panchalkidikos.gr/v2/index.php/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%B4%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%82/%CF%84%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%85

Σεπ 30

Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού

Ενόψει της Πανέλλήνιας Ημέρας Αθλητισμού την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας επιδόθηκαν σε αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια στον αυλή. Τον Προγραμματισμό και συντονισμό των αθλητικών δράσεων είχε ο Γυμναστής του Σχολείου μας κ. Ζαχαρίας Ζάχος.

Το σύνθημα της Ημέρας είναι: “Το σχολείο σε κίνηση: αθλούμαστε δημιουργικά”, και μας θυμίζει ότι θα πρέπει να φροντίσουμε το σώμα μας, να αθλούμαστε και να κινούμαστε για να το διατηρήσουμε δυνατό και υγιές!

Σεπ 19

Αναστολή λειτουργίας 2ου Δημοτικού Σχολείου για 20/9/2021

Oi τεχνικές εργασίες στο σχολείο μας έχουν τελειώσει. Για να μπορέσουν να μπουν με ασφάλεια στο σχολείο οι μαθητές μας θα πρέπει να καθαριστεί. Για το λόγο αυτό με απόφαση του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Βαλιάνου Στυλιανού το σχολείο αναστέλλει τη λειτουργία του για αύριο Δευτέρα 20/9/2021. Οι μαθητές θα έρθουν κανονικά στο σχολείο την Τρίτη 21/9/2021.Υπενθυμίζεται ότι: • το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Επομένως ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος θα γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Θα υπάρχουν αύριο στην καγκελόπορτα του σχολείου σχολικές κάρτες self-test για να μπορεί να παίρνει όποιος χρειάζεται.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΣΟΦΙΑ

Σεπ 16

Έναρξη εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης

Οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιερισσού ξεκινήσαν νωρίς το πρωί.

Ευελπιστούμε να ολοκληρωθούν σύντομα και να επιστρέψουμε διδακτικό προσωπικό και μαθητές/τριες στο καινούριο και ενεργειακά αναβαθμισμένο Σχολείο μας!

Σεπ 15

Αναστολή λειτουργίας 2ου Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού

Αναστέλλεται η λειτουργία του 2ου Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου λόγω για τις ημέρες Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου λόγω αναγκαίων εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης με απόφαση του Δημάρχου του Δήμου Αριστοτέλη, κ. Βαλιάνου.

Η διευθύντρια

&

το Διδακτικό Προσωπικό

ΘΕΜΑ : «Αναστολή λειτουργίας μαθημάτων στο 2
ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο Νηπιαγωγείο
Ιερισσού του Δήμου Αριστοτέλη,
λόγω εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης»
Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη
Έχοντας υπ’ όψη:

 • Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της
  Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης).
 • Το άρθρο 75 παρ. 1 περιπτ. Στ υποπεριπτ. 27 του Ν. 3463/2006, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο
  94 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/2010) Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της
  Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης.
 • Την παρ. 1 του άρθρου 282 του Ν. 3852/2010.
 • Τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ 200/1998 και του άρθρου 5 του Π.Δ 201/1998.
 • Την άμεση ανάγκη αναστολής λειτουργίας των μαθημάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και στο 2
  ο
  Νηπιαγωγείο Ιερισσού, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2021, λόγω αναγκαίων εργασιών ενεργειακής
  αναβάθμισης που πραγματοποιούνται στα σχολεία αυτά και δεν μπορούν να αναβληθούν.
 • Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
 • Λόγω αναγκαίων εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης που πραγματοποιούνται αυτή την
 • περίοδο και δεν μπορούν να αναβληθούν, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και 2
 • ο Νηπιαγωγείο Ιερισσού
 • του Δήμου Αριστοτέλη, το σχολεία αυτά θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή
 • 17 Σεπτεμβρίου 2021.
  • Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Σεπ 15

Έναρξη σχολικής χρονιάς – Αγιασμός

AΓΙΑΣΜΟΣ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΙ 2ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ 2021-2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, ο Αγιασμός του 2ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ιερισσού θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 9:30 π.μ. Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου θα έρθουν με τις τσάντες τους για να παραλάβουν τα σχολικά τους βιβλία. Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) το οποίο πρέπει να έχει γίνει μέσα στο προηγούμενο 24ωρο και να έχει δηλωθεί. Οι μαθητές θα φέρουν μαζί τους την έντυπη βεβαίωση που έχει διανεμηθεί από το σχολείο ή έχουν εκτυπώσει οι ίδιοι. Εξαιρούνται τα παιδιά που έχουν πιστοποιητικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο. Οι μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης θα μπαίνουν από την μπροστινή είσοδο του σχολείου, ενώ οι μαθητές της Δ΄, Ε και ΣΤ΄ τάξης θα μπαίνουν από την πίσω είσοδο. Η είσοδος των μαθητών θα γίνεται υποχρεωτικά με μάσκες. Η είσοδος των γονέων δεν επιτρέπεται. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν στις 10:30.Η χρήση μάσκας στους χώρους του σχολείου είναι υποχρεωτική για όλους! ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!!!!!

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Υψηλάντη Σοφία

&

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ιούν 27

Γιορτή Λήξης – Αποφοίτηση Στ΄

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου η Γιορτή Λήξης – Αποφοίτηση της Στ΄ τάξης. Με αφορμή τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα “Οι μαθητές/τριες ανακαλύπτουν τα ίχνη του 1821 στον τόπο τους” και ενόψει της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το θέμα της εκδήλωσης αναφερόταν στην επανάσταση στην Χαλκιδική το 1821. Μαθητές/τριες αφηγήθηκαν ιστορικά γεγονότα, απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν ιστορικά τραγούδια της περιοχής και συμμετείχαν σε θεατρικά δρώμενα και χορούς που αναδεικνύουν την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα του τόπου.

Πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές & μαθήτριες για την προσπάθεια που κατέβαλαν και το ωραίο αποτέλεσμα που απέδωσαν.

Ας κρατήσουν οι χοροί και θα βρούμε αλλιώτικα

στέκια επαρχιώτικα βρε…

Kι είτε με τις αρχαιότητες
είτε με ορθοδοξία
των Eλλήνων οι κοινότητες
φτιάχνουν άλλο γαλαξία
….

Να μας έχει ο Θεός γερούς
πάντα ν’ ανταμώνουμε
και να ξεφαντώνουμε βρε
με χορούς κυκλωτικούς
κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς
(Δ. Σαββόπουλος)

Ιούν 07

Μαθαίνουμε για τους αγωνιστές του τόπου μας το 1.821 – Τηλεσυνάντηση με τον φυσιοδίφη και συντοπίτη μας κ. Χρήστο Καραστέργιο

Οι μαθητές/τριες της Στ΄τάξης την Παρασκευή 28 Μαΐου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον κ. Χρήστο Καραστέργιο, κάτοικο της περιοχής, λάτρη, ερευνητή και μελετητή της τοπικής ιστορίας. Μέσω της τηλεσυνάντησης οι μαθητές/τριες έθεσαν τα ερωτήματά τους, τις απορίες τους σχετικά με τους αγωνιστές του τόπου αλλά και το προσωπικό του ενδιαφέρον για την τοπική ιστορία. Τον ευχαριστούμε για το χρόνο που διέθεσε και τις πολύτιμες ιστορικές γνώσεις που μας μετέδωσε.

Μαθαίνουμε την ιστορία του τόπου μας , γνωρίζουμε το ιστορικό και πολιτισμικό αποτύπωμά μας!

Ιούν 07

Ενασχόληση με την τοπική ιστορία – επανάσταση στη Χαλκιδική 1821

Στο πλαίσιο της ενασχόλησης των μαθητών/τριών της Στ΄ τάξης με την επανάσταση στη Χαλκιδική το 1821 δημιουργήθηκε η επαναστατική σημαία των Χαλκιδικιωτών. Η συγκεκριμένη σημαία υιοθετήθηκε από τη σημαία των Υδραίων, καθώς είναι γνωστή η συνεργασία και βοήθεια που είχαν οι αγωνιστές της Χαλκιδικής με το νησί της Ύδρας. Οι μαθητές/τριες έψαξαν και μελέτησαν την καταγωγή της σημαίας και τη σημασία των συμβόλων της.

Σχεδιάζουμε τη σημαία πάνω στο πανί.
Έπειτα αγοράσαμε χρώματα και ξεκινήσαμε να την χρωματίζουμε
Και έτοιμη η επαναστατική μας σημαία!!!

Απρ 25

Συμμετοχή στο Πρόγραμμα “Οι μαθητές & οι μαθήτριες ανακαλύπτουν τα ίχνη του ΄21 στον τόπο τους”

Η αφίσα του Προγράμματος: http://2dim-ieriss.chal.sch.gr/site2/wp-content/uploads/2021/04/αφίσα-Οι-μαθητές-της-Χαλκιδικής-ανακαλύπτουν-το-1821.pdf

Ο σύνδεσμος του διαδραστικού χάρτη της Χαλκιδικής με το σύνολο των σχολείων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα:

http://dim-olynth.chal.sch.gr/kpe/200_21/story_html5.html

Ο σύνδεσμος του βίντεο του Σχολείου μας: https://youtu.be/4wXajbe8zIM

Παλαιότερα άρθρα «