Μαΐ 22

Ημερά Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων

Την Παρασκευή 18 Μαΐου επισκέφθηκε το Σχολείο μας ο κ. Αλέξης Ηλιάδης, συνταξιούχος δάσκαλος με ποντιακές καταβολές. Ο λόγος της επίσκεψής του ήταν για να πραγματοποιήσει μια ομιλία και παρουσίαση αναφορικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων ενόψει της Ημέρας Μνήμης που είναι στις 19 Μαΐου. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση με απλό και κατανοητό λόγο κυρίως για τα μικρά παιδιά. Τον ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να μας επισκέφθεται κάθε χρόνο για να διατηρούμε ζωντανά τα ιστορικά γεγονότα και να θυμόμαστε…

bty

bty

bty

Μαΐ 18

Πρόγραμμα «Το παιδί και το παιχνίδι»

Ομοιώματα παιχνιδιών

Παίζουμε «Πεντέλιθα» (Πεντόβολα)

Παρουσίαση

Άθυρμα

 

Αλογάκι

Την Παρασκευή 11 Μαϊου 2018 επισκέφθηκε το Σχολείο μας η  αρχαιολόγος κ. Ολυμπία Νασιώκα και μας παρουσίασε στους/στις μαθητές/τριες των Α, Β Γ και Δ΄ τάξεων  πώς και με τι έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα. Αρχικά μέσω προβολής εικόνων μας παρουσίασε τα ποικίλα που υπήρχαν στην αρχαιότητα κι έπειτα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πιάσουν ομοιόματα αυτών των παιχνιδιών που κατασκεύασε ο συντηρητής της αρχαιολογίας. Στο τέλος οι μικροί/ές μαθητές/τριες προσπάθησαν να παίξουν ένα παλιό παιχνίδι με καρύδια, τα «Πεντέλιθα» (πεντόβολα). Και φυσικά όσα καρύδια άνοιξαν δε χάσαμε την ευκαιρία να   τα δοκιμάσουμε!

 

Μαΐ 06

Επίσκεψη στο νεκροταφείο της Αρχαίας Ακάνθου

Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης την Παρασκευή 27 Απριλίου επισκέφθηκαν το νεκροταφείο της Αρχαίας Ακάνθου και το χώρο συντήρησης των αρχαίων ευρημάτων. Εκεί μας υποδέχθηκε η κ. Ολυμπία, αρχαιολόγος και ξεναγός του αρχαιολογικού χώρου. Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες αφού περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο ακούγοντας με προσοχή την κ. Ολυμπία την υπέβαλαν ερωτήσεις σχετικά με το χώρο και τη δουλειά της. Ήταν πραγματικά μια πολύ ωραία και επικοιδομητική επίσκεψη!

bdr

bty

bty

bty

bdr

Απρ 25

Καινούριο παιχνίδι στο σχολείο μας!

Χτες παραλάβαμε στο Σχολείο μας το επιτραπέζιο παιχνίδι ποδοσφαιράκι «Air Hockey» και οι μαθητές/τριες δεν σταμάτησαν να παίζουν λεπτό! Αφού πρώτα το συναρμοόγησαν με τη βοήθεια των δασκάλων άρχιζαν να παίζουν μικροί και μεγάλοι.

Το επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι μας αποτελεί προσφορά  γονέων του Σχολείου μας. Τους ευχαριστούμε θερμά για αυτή την πράξη.

bty

bty

Απρ 01

Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!

Οι μαθητές/τριες και το Διδακτικό Προσωπικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού σας εύχονται Καλό Πάσχα και με υγεία να υποδεχτούμε το Άγιο Φως της Αναστάσεως του Κυρίου!

bty

bdr

Απρ 01

Βιβλιοτρεχάλα Φιλαναγνωσίας

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της Β’  τάξης συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Βιλιοτρεχάλα Φιλαναγνωσίας των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Τα παιδιά ασχολήθηκαν με την ανάγνωση και επεξεργασία του βιβλίου «Ψηλά τα χέρια» της συγγραφέα Έλενας Αρτζανίδου. Το βιβλίο που αναφέρεται στο σχολικό εκφοβισμίο και την επιλεκτική αλλαλία, άρεσε πολύ στους μικρούς μαθητές και στις μικρές μαθήτριες, οι οποίοι ασχολήθηκαν με την ανάπτυξη των πέντε δράσεων με πολλή όρεξη και φαντασία. Σας παρουσάζουν τα έργα τους! Απολαύστε τα!

 

Μία ομάδα περίγραψε τον αγαπημένο ήρωα του βιβλίου και τον ζωγράφισε.

Μία άλλη ομάδα φιλοτέχνησε ένα διαφορετικό εξώφυλλο.

Εδώ παρουσιάζονται όλες οι δράσεις από όλες τις ομάδες!

Η τρίτη ομάδα έκανε μια αφίσα αναφορικά με το θέμα του βιβλίου.

Κι εδώ μια από τις ομάδες θέλησε να περιγράψει και να ζωγραφίσει ακόμη ένα ήρωα.

Μαρ 18

Ενδοσχολική επιμόρφωση στις Πρώτες Βοήθειες

Στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο σεμινάριο αναφορικά με τις Πρώτες Βοήθειες. Η καθημερινή ενασχόληση των εκπαιδευτικών με τα παιδιά και η προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων που δεν αφορουν μόνο το γνωστικό και επικοινωνιακό επίπεδο αλλά και τη σωματική και ψυχική υγεία αυτών οδήγησε στην ανάγκη για επιμόρφωση στις Πρωτες Βοήθειες, κάτι που είναι πλύ χρήσιμο σε όλους και όλες τους ανθρώπους. Ο  κ. Βαγγέλης Χριστοφορίδης και η κ. Αδαμαντία Τσιτσέλα, οργανωτές και κύρια μέλη της ΟΜ.Α.ΔΑ. που υπάρχει στην περιοχή, έκαναν μια άψογη παρουσίαση αναφορικά με την παροχή Πρώτων Βοηθείών και έλυσαν πολλές απορίες μας. Τους ευχαριστούμε πολύ!

bty

bty

bty

bty

bty

Φεβ 19

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Με σύνθημα «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό: Ένα καλύτερο Διαδίκτυο  ξεκινάει από εσένα», γιορτάζεται και φέτος, στις 6 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Τρίτη, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day – SID), καλώντας όλους στη δημιουργία ενός καλύτερου και ασφαλούς διαδικτύου. Οι μαθητές/τριες της Ε΄  τάξης μας παρουσίασαν τους κινδύνους που «κρύβει» το διαδίκτυο αλλά μας έδωσαν και πολύ σημαντικές συμβουλές για την πλοήγησή μας σε αυτό. Την οργάνωση και παρουσίαση της γιορτής επιμελήθηκαν οι δάσκαλοι, κ. Νίκος Γραβάς, δάσκαλος της Ε΄ τάξης, κ. Γιώργος Αλεξιαδης, καθηγητής Πληροφορικής, και η κ. Δήμητρα καθηγήτρια Μουσικής. Στο τέλος οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης μας τραγούδησαν το τραγούδι «Σεβαστείτε» διασκευή του γνωστού τραγουδιου «Despacito». Τη γιορτή πλαισίωσαν και γονείς των παιδιών.

Φεβ 18

ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ & ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Η Δευθύντρια, το Διδακτικό Προσωπικό και οι μαθητές/τριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου σας εύχονται Καλή Απόκρια και Καλή Σαρακοστή!!!

Φεβ 15

(χωρίς τίτλο)

Στο πλαίσιο της Ενότητας του μαθήματος της Γλώσσας «Μες το μουσείο» οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης επισκέφθηκαν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018  το Λαογραφικό Μουσείο της περιοχής που βρίσκεται στο Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο. Αφού περιηγήθηκαν στο χώρο και είδαν από κοντά τα παλιά αντικείμενα, χωρίστηκαν σε ομάδες και επιδόθηκαν σε δραστηριότητες. Η κάθε ομάδα είχε τη δική της γωνία μέσα στο μουσείο και καλείτο να απαντήσει σε ένα φυλλάδιο δραστηριότητών μέσα από την παρατήρηση και τη συνεργασία. Οι μικροί/ες μαθητές/τριες απόλαυσαν την επίσκεψη και έμαθαν για τη χρησιμότητα και αξία των παλιών αντικειμένων, αλλά και για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται μέσα σε ένα μουσείο.

Παλαιότερα άρθρα «