Μαΐ 22

Το Λιμεναρχείο στο Σχολείο μας

Την Παρασκευή 12 Μαϊου επισκέφθηκε το σχολείο μας εκπρόσωποι από το Λιμεναρχείο της περιοχής μας. Όλοι οι μαθητές και μαθήτριες παρακολούθησαν την ενημέρωση αναφορικά με τους κινδύνους της θάλασσας και τρόπους προστασίας και διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων στην παραλία και τη θάλασσα. Ακολούθησε μια γόνιμη συζήτηση όπου οι μικροί μαθητές και μαθήτριες έθεσαν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους.

Μαΐ 21

Επετειακές εκδηλώσεις στον Πολύγυρο 13-5-2023

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ
Σήμερα 13 Μαΐου αντιπροσωπεία του Σχολείου μας, εκπρόσωπος των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αριστοτέλη, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στον Πολύγυρο για την επέτειο της Επανάστασης της Χαλκιδικής το 1821.
Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους γονείς που συμμετείχαν

Μαΐ 20

Γιορτή μητέρας!!!

Μάνα, μητέρα, μαμά… Είναι λειτούργημα που με πολλές αυτοθυσίες, με περίσσια υπομονή και επιμονή και φυσικά με πολλή αγάπη μεγαλώνει τον κάθε άνθρωπο.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης έγραψαν και ζωγράφισαν, αφιέρωσαν για τη μητέρα,τη μάνα, τη μαμά, γιατι μάνα είναι μόνο ΜΙΑ!

Χρόνια πολλά ΜΑΜΆ!!!!

Απρ 09

Πασχαλινές ευχές!!!

Το Διδακτικό προσωπικό και η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού σας εύχονται Καλή Ανάσταση με υγεία, γαλήνη και κατάνυξη!!!

Απρ 09

Πασχαλινές δραστηριοτητες!!!

Οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας τελευταία μέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα ασχολήθηκαν με δραστηριότητες προετοιμασίας για τη μεγάλη εορτής της χριστιανοσύνης.

Απρ 09

Πράξη αγάπης και ανθρωπιάς για τη μικρή Μαρία!


Μία πράξη ανθρωπιάς και αγάπης από τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του Σχολείου μας στη μικρή Μαρία από την Ουρανούπολη.
Οι ευχές μας θα τη συνοδεύουν στο ταξίδι της για τη ζωή και θα την περιμένουμε να επιστρέψει γερή και δυνατή.

Απρ 06

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου

Την Τετάρτη 5 Απριλίου οι μαθητές και μαθήτριες της Α και Β τάξης επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο στον Πολύγυρο. Το πλήρως ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο μουσείο προσφέρει υψηλού επιπέδου παρουσίαση των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής του Νομού Χαλκιδικής.

Οι μαθητές και μαθήτριες παρακολούθησαν το πρόγραμμα ” Το παιχνίδι μέσα στο χρόνο” κάνοντας αναφορά στα παιχνίδια που υπήρχαν στα προϊστορικά χρόνια και έχουν βρεθεί μέσα από τις ανασκαφές.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μια σύντομη παρουσίαση για τη διαδικασία της ανασκαφής και τη σημαντικότητα της. Έπειτα παρουσιάστηκαν τα αρχαιολογικά ευρήματα που υπήρχαν στις προθήκες, όπως μικρά αντικείμενα – παιχνίδια, αγγεία αμφορείς, κοσμήματα και άλλα.

Έπειτα οι μικροί μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν διαδραστικά με παιχνίδια ομοιώματα των αρχαίων παιχνιδιων- και επιδόθηκαν καλλιτεχνικά στο σχεδιασμό του αγαπημένο τους παιχνιδιού.

Ευχαριστούμε πολύ την Αρχαιολόγο κ. Ολυμπία Νασιωκα και την Εικαστικό κ. Τερψιθέα Ξανθοπούλου υπεύθυνες του προγράμματος καθώς και το φυλακτικο προσωπικό του μουσείο για την θερμή υποδοχή και ξενάγηση.
Ειρήνη Αλιγιάννη, Καλλίτσα Κατερνάρη, Μαρία Καστρέτσιου, για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

Μαρ 31

Παρέλαση 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιερισσού

Το Σάββατο 25 Μαρτίου γιόρτασε η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας, την έναρξη της επανάστασης κατά των Τούρκων, την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Ταυτοχρόνως γιορτάζουμε μια μεγάλη γιορτή για τη χριστιανοσύνη, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας με υπερηφάνεια και καμάρι παρέλασαν και τίμησαν την πατρίδα μας.

Στο μνημείο των ηρώων κατέθεσαν στεφάνια για αγωνιστές της ελευθερίας.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες!!!

Μαρ 31

Εορτή 25ης Μαρτίου – ” Η έναρξη της επανάστασης του 1821 – Ήρωες & ηρωίδες”

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

Τη γιορτή ετοίμασαν και μας παρουσίασαν οι μαθητές και μαθήτριες της Ε’ ταξης. Η γιορτή είχε τον τίτλο” Η έναρξη της επανάστασης του 1821- Ήρωες & ηρωίδες”, περιλάμβανε θεατρικά δρώμενα και τραγούδια. Την ευθύνη της γιορτή και την προετοιμασία είχε ο δάσκαλος της Ε ‘ τάξης κ. Χρήστος Νιανος.

Στο τέλος όλοι οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Μαρ 19

Φιλαναγνωσία – Παρουσίαση και επεξεργασία παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τη δασκάλα – συγγραφέα και εικονογράφο Γεωργία Παραβήτα.

Οι μαθητές/τριες της Α΄ , Β΄ και Γ΄ τάξης, αφού είχαν μια πρώτη επαφή με το θέμα του λογοτεχνικού βιβλίου “Ο Μικρός Ιγνάτης και η Βασίλισσα της Γης” τους δημιουργήθηκαν ερωτήματα και προβληματισμού, τα οποία κατέθεσαν στη συγγτραφέα.

Η συγγραφέας αφού συζήτησε με τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες απάντησε στα ερωτήματά τους και δέχθηκε με μεγάλη χαρά τις ζωγραφιές τους.

Το δικό μας δώρο ήταν ένα βιβλίο με τα παραδοσιακά παραμύθια της Ιερισσού, αφιερωμένο από τη Διε΄ύθυνση του Σχολείου μας.

Παλαιότερα άρθρα «