Μαΐ 22

Αφιέρωμα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Την Πέμπτη 19 Μαΐου οι μαθητές & μαθήτριες της Στ΄ τάξης παρουσίασαν στους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων μια γιορτή αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων. Η γιορτή περιλάμβανε αφηγήσεις και τραγούδια από το δίσκο “Μικρά Ασία” των Απόστολου Καλδάρα και του Πυθαγόρα. Οι μελωδίες, οι στίχοι οι ερμηνείες των μαθητριών συγκίνησαν όλους & όλες, μικρούς & μεγάλους! Πολλά συγχαρητήρια στο δάσκαλο της τάξης κ. Κώστα Κούλια και στις μαθήτριες!

Μαΐ 20

2ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας & Εκπαίδευσης – Δελφούς, 5 – 7 Μαΐου 2022

Με μεγάλη χαρά συμμετείχε το σχολείο μας στις εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιστορίας & Εκπαίδευσης που πραγατοποιήθηκε με υβριδικό τρόπο (δια ζώσης & διαδικτυακά). Οι εργασίες των μαθητών/τριών της Στ΄ 1 & Στ΄ 2 τάξεων της σχολικής χρονιάς 2020 – 2021 παρουσιαστήκαν σε αυτό το Συνέδριο καθώς και μέρος της γιορτηά λήξης που ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Παρακάτω επισυνάπτεται το Πρόγραμμα του Συνεδρίου και η Πρόσκληση.

Μαΐ 13

Επίσκεψη στο θεματικό πάρκο και στο οινοποιείο της περιοχής μας

Οι μαθητές και μαθήτριες της Α ΄ & Β΄ τάξης την Τετάρτη 13 Απριλίου επισκέφθηκαν το θεματικό πάρκο από ανακυκλώσιμα υλικά όπου αναβιώνει “ο θρόνος του βασιλιά Ξέρξη” και το οινοποιείο του κ. Καρρά.

Εκεί οι μαθητές και μαθητριες ξεναγήθηκαν στο θεματικό πάρκο, κάθισαν στο θρόνο του Ξέρξη που είναι κατασκευασμένος από ανακυκλώσιμα υλικά και έγιναν για λίγο βασιλιάδες. Επίσης, κάθισαν και στο θρόνο της Αρτεμισίας που είναι κατασκευασμενος από δέντρο ελιάς 500 ετών! Και φυσικά απόλαυσαν την πανέμορφη θέα που προσφέρει ο χώρος βλέποντας το νησί της Αμμουλιανής και το βούνο Άθως. Έπειτα είδαν τους αμπελώνες, το οινοποιείο, το χώρο παραγωγής και εμφιάλωσης του κρασιού και επιδόθηκαν σε εικαστικές δημιουργίες με φελλό και μούστο. Από εκεί έφυγαν παίρνοντας το καπέλο του αμπελουργου και πολλές εμπειρίες. Ηταν μια όμορφη μέρα και για αυτό ευχαριστούμε τους υπεύθυνους της ξενάγησης και τον κ. Καρρά.

Απρ 29

Υποδεχόμαστε το Πάσχα!

Η Β΄ τάξη μετατράπηκε σε πασχαλινό εργαστήριο! Έβαψε αυγουλάκια κόκκινα, έφτιαξε καλαθάκια και μυρωδάτα πορτοκάλια διακοσμητικά!

Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία!!! Το Άγιο Φως της Αναστάσεως να φωτίσει τις καρδίες όλων!

Απρ 24

Έρχεται το Πάσχα!

Ξεκίνησε η Σαρακοστή και ο μικροί μαθητές & μαθήτριες ζωγράφισαν την κυρα Σαρακοστή, χωρίς στόμα, γιατί νηστεύει, και τη στόλισαν με διάφορα όσπρια που τρώμε αυτή την περίοδο λόγω νηστείας.

Καθώς πλησιάζουμε για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, παίξαμε με την κ. Κατερίνα, καθηγήτρια των Αγγλικών, το παραδοσιακό παχνίδι “Easter Bunny”. Οι μαθητές & μαθήτριες έπρεπε να βρουν τα κρυμμένα πασχαλικά αυγουλάκια και να γεμίσουν το καλαθάκι τους. Ο/Η νικητής/τρια ήταν αυτός ή αυτή που θα έβρισκε το σοκολατένιο λαγουδάκι. Τυχερός ήταν ο Δημήτρης! Μπράβο του!!!

Παραμονές των εορτών κατασκευάσαμε πασχαλινά καλαθάκια και ευχετήριες κάρτες. Καλό Πάσχα σε όλες και όλους με υγεία, ειρήνη και αγάπη!

Απρ 12

Εργαστήριο Πληροφορικής

Οι μαθητές μας δουλεύουν στο νέο σύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας. Υπολογιστές. βιντεοπροβολέας και πάγκοι εργασίας από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αριστοτέλη που με την πρόεδρό της κ. Ευγενίας Γιαννούση βρίσκεται πάντα κοντά μας σε ό, τι κι αν χρειαστούμε.Ο φορητός υπολογιστής που χρησιμοποιεί ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής είναι δωρεά του κ. Μανάρη Δημητρίου διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας ΕΒΛΟΓΗΜΕΝΟ..Ευχαριστούμε όλους όσους βοηθάνε το σχολείο μας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων &

η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού

Υψηλάντη Σοφία

Απρ 12

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Η Ε΄ τάξη με αφορμή τον εορτασμό των 201 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, ασχολήθηκε με τον εντοπισμό των κύριων χαρακτηριστικών και ενεργειών των ηρώων της επανάστασης σε μορφή μικρών εργασιών. Στόχος των εργασιών είναι η εμβάθυνση στην προσωπικότητα των ηρώων και η καταγραφή των ιστορικών γεγονότων.

Παρακάτω παρατίθενται ο ιεργασίες των μαθητών & μαθητριών, οι οποίες φυσικά διακοσμούν ένα μέρος της τάξης μας.

Απρ 03

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο από τη Β΄ τάξη

Την Παρασκευή 1 Απριλίου οι μαθητές & μαθήτριες της Β΄ τάξης επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης μας.

Αφορμή για αυτή την επίσκεψη στάθηκε η Ενότητα της Γλώσσας “Μες στο Μουσείο”. Γνώρισαν αντικείμενα και ασχολίες παλαιότερων εποχών. Θα΄θμασαν τα υφαντά, τις τοπικές ενδυμασίες, τα αγροτικά εργαλεία, τα σεντούκια, τον αργλαειό και πολλά άλλα αντικείμενα της καθημερινής ζωής.

Ευχαριστούμε για την ξενάγηση την κ. Τάνια Μπλε. Η επίσκεψή μας στο Λαογραφικό Μουσείο Ιερισσού ήταν πολύτιμη για όλους μας!

Απρ 03

Έπαινος σε μαθητή του Σχολείου μας

Με μεγάλη χαρά παραδώσαμε στον απόφοιτο μαθητή του Σχολείου μας Φάνη Πρίφτη, τον έπαινο στα Μαθηματικά, που μας επισκέφθηκε παρέα με το συμμαθητή του Νιαζί Χορανλλί. Οι μαθητές & μαθήτριες της περσινής Στ΄ τάξης συμμετείχαν στον μαθηματικό διαγωνισμό του Ευκλείδη, που διοργανώνεται κάθε χρόνο, πέρσι είχε τον τίτλο “Παιχνίδι και Μαθηματικά” και διεξήχθη στις 28 Μαΐου 2021. Όλοι & όλες συμμετείχαν και έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και συγχαρητήρια στο Φάνη που πέτυχε το μεγαλύτερο σκορ στο μαθηματικό διαγωνισμό. Ευχόμαστε όλα τα παιδιά να συνεχίζουν να προσπάθουν και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και δράσεις που προάγουν τη μαθηματική και κριτική σκέψη.

Απρ 03

Ο ερχομός της άνοιξης!

Οι μαθητές/τριες της Α’ τάξης υποδέχτηκαν την άνοιξη φορώντας μάρτηδες στ χεράκια τους! Μιλήσαμε για το έθιμο αυτό και μάθαμε ότι κι άλλες γειτονικές χώρες το τηρούν.

Γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου στην τάξη μας. Είπαμε τον Εθνικό ΄Ύμνο, μάθαμε ποιος τον έγραψε και από πόσες στροφές αποτελείται. Επίσης, τραγουδήσαμε το “Θούριο” του Ρήγα και μάθαμε ότι η μελωδία του στηρίζεται σε ένα ιστορικό ιερισσιώτικο τραγούδι “Μια προσταγή μεγάλη” ή “του Λάμπρου Κατσώνη”. Τέλος, ζωγραφίσαμε τον τσολιά και την ελληνοπούλα, τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα μας!!!

Παλαιότερα άρθρα «