«

»

Απρ 06

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου

Την Τετάρτη 5 Απριλίου οι μαθητές και μαθήτριες της Α και Β τάξης επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο στον Πολύγυρο. Το πλήρως ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο μουσείο προσφέρει υψηλού επιπέδου παρουσίαση των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής του Νομού Χαλκιδικής.

Οι μαθητές και μαθήτριες παρακολούθησαν το πρόγραμμα ” Το παιχνίδι μέσα στο χρόνο” κάνοντας αναφορά στα παιχνίδια που υπήρχαν στα προϊστορικά χρόνια και έχουν βρεθεί μέσα από τις ανασκαφές.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μια σύντομη παρουσίαση για τη διαδικασία της ανασκαφής και τη σημαντικότητα της. Έπειτα παρουσιάστηκαν τα αρχαιολογικά ευρήματα που υπήρχαν στις προθήκες, όπως μικρά αντικείμενα – παιχνίδια, αγγεία αμφορείς, κοσμήματα και άλλα.

Έπειτα οι μικροί μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν διαδραστικά με παιχνίδια ομοιώματα των αρχαίων παιχνιδιων- και επιδόθηκαν καλλιτεχνικά στο σχεδιασμό του αγαπημένο τους παιχνιδιού.

Ευχαριστούμε πολύ την Αρχαιολόγο κ. Ολυμπία Νασιωκα και την Εικαστικό κ. Τερψιθέα Ξανθοπούλου υπεύθυνες του προγράμματος καθώς και το φυλακτικο προσωπικό του μουσείο για την θερμή υποδοχή και ξενάγηση.
Ειρήνη Αλιγιάννη, Καλλίτσα Κατερνάρη, Μαρία Καστρέτσιου, για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία.